Wsparcie w edukacji oraz rozwijaniu zainteresowań i pasji

28 stycznia 2020

Akcje:

Wspomaganie nauczycieli wychowania przedszkolnego i wczesnoszkolnego w kształtowaniu wiedzy technicznej małych dzieci.

UNADJUSTEDNONRAW thumb 4f1c

Edukacja jest nieodłącznym elementem życia każdego z nas, podczas nauki w szkole czy też przedszkolu każdy z nas poznaje otaczający nas świat. Sposób przekazywania wiedzy ma znaczący wpływ na przyswajanie jej oraz późniejsze rozwijanie zainteresowań. Bardzo ważne jest odpowiednie przygotowanie zajęć, tak aby były one ciekawe, przyjemne oraz łatwo przyswajalne. W związku z tym Fundacja Newag we współpracy z Profesor Edytą Gruszczyk-Kolczyńską zorganizowała specjalne warsztaty dla nauczycieli na których poznawali techniki nauczania oraz niezbędne informacje pozwalające na wczesne wyszukiwanie szczególnych uzdolnień u bardzo małych dzieci. Oprócz tego zorganizowane zostały warsztaty z dr Janem Amosem Jelinkiem, na których dzieci poznawały działanie otaczających nas mechanizmów oraz maszyn na zasadzie prostych doświadczeń.